Отборът на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” втори на домашната надпревара по шахмат

Отборът на "Пауталия" с куп медали и купата за второ място

 

Купа “Пауталия” отпътува за Пловдив, кюстендилските състезатели с пет индивидуални отличия

 

„Парк хотел Кюстендил” бе домакин на традиционното отборно състезание по шахмат за хора със зрителни увреждания, организирано от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”. Организаторите участваха с два отбора – „Пауталия” с капитан Динко Даскалов и „Руен” с капитан Никола Баджаков, като състезателите на „Пауталия” спечелиха купата за второ място в турнира.

Състезанието откри зам.-кметът по култура, образование, туризъм младежки дейности и спорт Светослав Василев. Надпреварата уважиха отбори от Варна, Пловдив, Благоевград и два отбора на Кюстендил.

Купа „Пауталия” вдигнаха представителите на силния отбор на Пловдив, където играе и шампионът по шахмат на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” Расим Лизан. Другият кюстендилски тим “Руен” се нареди на четвърто място.

Състезанието се проведе на четири дъски и имаше класация и по дъски. Сребърния медал на четвърта дъска спечели Александър Костов от отбор „Пауталия”, бронзовият остана за Пламен Петров от отбор „Руен”. Среброто на трета дъска грабна Динко Даскалов, а бронза – Кънка Витова. Бронза на първа спечели Борислав Лазаров, всички от отбор „Пауталия” (Кюстендил).

Наградите бяха връчени от кмета на община Кюстендил г-н Петър Паунов, който закри турнира.