Комплекс „Белите скали” на бизнесмена Иван Кацилов от Гоце Делчев събра очите на 50 екскурзианти от Дупница, чудят се откъде пари за този лукс, изникнал насред мраморна кариера

Бившият кмет на бобовдолското село Мала Фуча Валентин Симеонов (вляво) беше част от групата

 

  • Персоналът разкри, че Кацилов върти и бизнес за добив на мрамор и други подземни богатства
  • Лукскомплексът изкушава гостите с язовир, пълен с пъстърви и шарани, басейн, джакузи, тенис корт…, апартаментите вървят по 120 лв. за нощ 

 

Над 50 дупничани гостуваха на гоцеделчевския бизнесмен Иван Кацилов в тузарския комплекс „Белите скали”. Кацилов е изградил стилния комплекс в резервата „Славянка” на 20 км от Гоце Делчев. Той е скътан в живописна местност и предлага на гостите страхотен лукс, а персоналът разкри, че е построен на бивша кариера за добив на мраморни блокове. Местността е пълна с изворни води и затова кариерата е прекратена и на нейно място е направена почивна база.

Кацилов е обособил язовир, пълен с пъстърви и шарани, които събират любителите на спортен риболов.

„Тук не е за хора от работническата класа”, коментираха екскурзиантите. Само един поглед към ценоразписа е достатъчен на всеки, за да убеди в това. Ако искате да се разположите за почивка в апартамент, това може да ви струва до 500 лв. Двойните стаи вървят по 300 лв., има единични легла за 240 лв. за пет нощувки. За една нощувка апартаментът за двама върви 120 лв., за две нощувки – 240 лв. Стая със спалня върви 80 лв. за една нощувка, за 2 нощувки цената е 160 лв.

Туристите установиха, че люлката скърца

„Белите скали” може да откриете всякакви глезотии от джакузи и басейн до спортна зала, детски комплекс, тенис корт, маса за тенис на маса, игрища за баскетбол, миниголф, футбол, волейбол.

„Какво ги прави толкова много пари този човек и откъде са му дошли?”, питаха се екскурзиантите.

От персонала съобщиха, че Иван Кацилов е най-мощният бизнесмен в Гоце Делчев. Той и фамилията му са собственици на 7 фирми, сред които „Кацилов и синове”, рибарник „Неврокоп”, „Копривлен мрамор” ЕООД и „Копривлен мрамор 97” ЕООД и др. Някои от фирмите са регистрирани с капитал от по 170 000 лв. С фирма „Копривлен мрамор” Иван Кацилов кандидатства за пари с европейски проект към МИГ Хаджидимово 2016 г. Сдружението се бори са усвои над милиони левове по европроекти.

Фирмата на Кацилов „Копривлен мрамор” в Хаджидимово добива мрамор и подземни богатства от различни краища на България. По силата на договора, сключен през 2008 година до 2033 година, Кацилов плаща по 0,30 лв. на тон добита строителна керамика, за пясък и чакъл по 0,40 лв. на тон, за скали и трошени фракции – 0,30 лв. на тон.