Бизнесменът Кирил Говедарски от Сапарева баня изръси 90 000 лв. такса смет за 3 хотела, властите душат доходите му

Кирил Говедарски

 

 

  •  Говедарски се прослави, след като ченгета го спипаха да стреля по сърна, при акция срещу бракониери изгоряха и аверите му Павел Костов и Костадин Мандев
  • Миналата седмица полицаи вадиха убита сърна от раницата на приятел на сина на екскмета на Сапарева баня Цветан Динев – Николай

Бизнесменът Кирил Говедарски от Сапарева баня е платил 90 000 лв. такса смет за 2016 година, съобщиха от персонала на хотел „Германея”. Сумата е за трите хотела „Германея”, „Магнолия” и „Седемте рилски езера”, които Говедарски стопанисва под наем. Те са собственост на руския бизнесмен Алексей Мелханов. Съдружник на Говедарски е общинският съветник Николай Мертакчийски.

Борислав Динев
Николай Динев

Кирил Говедарски е разследван и е с повдигнато обвинение за извършване на посредническа дейност при сделки с недвижими имоти. Делото е образувано по искане на директора на Областна дирекция „Полиция” – град Кюстендил, за разкриване на данъчна и осигурителна информация във връзка с преписка в РУ – град Дупница.

Цветан Динев

Съдия Автономка Борисова е изчела, че искането е допустимо и основателно.

Николай Мертакчийски

Оказа се, че Кирил Говедарски има над 8 фирми и дружества. Разследващите нищят подробно декларираните от него доходи и внесени данъци, както и тези на името на неговите родители. Твърди се, че Кирил Говедарски извършва посредническа дейност при сделки с недвижими имоти, от която има доходи, без същата да е част от предмета на дейността. Спецченгета установяват дали доходите му са декларирани и заплатени ли са данъците.

Името на Кирил Говедарски нашумя през 2013 година, когато шефът на полицията в Дупница Борислав Динев го хвана в бракониерски лов над Сапарева баня. Полицейският екип на Динев и ловно-рибарското дружество в Дупница го спипаха да стреля по сърна, без да има разрешително. След това той лежа в ареста. Планината над курортното градче е рай за бракониерите.

На бракониерски ловен излет над Паничище в местността Зелени преслап бяха хванати и приятелите на Говедарски Павел Костов и Костадин Мандев. Те също бяха хвърлени в ареста. Двамата са били на лов за диви кози, които са защитен вид. Ловците освен всичко били и с незаконни пушки.

Миналата седмица пък изгоря и синът на екскмета на Сапарева баня Цветан Динев – Николай. От раницата на неговия приятел Цветан Маргин полицаите извадиха убита сърна. Двамата братя Николай и Любомир Дукови също бяха хванати при акция на Паничище на полицията в Дупница. По същото време Красимир Вуков, Георги Палев и Милен Бачев от Сапарева баня бяха хванати с пушки в частен имот. Вуков тогава извадил пистолет срещу собственика Сашо Грозданов.

По неофициална информация всички са от една ловна дружинка.