Самоковският боксьор Иван Стаменов триумфира със злато на турнир в Косово

Стаменов (вдясно) заслужено окупира върха на силния международен турнир в Прищина.

 

 

Изключителен успех постигна самоковският състезател Иван Стаменов на силния международен турнир по бокс за младежи “Лах Нимани” в Косово. Новоизлюпеният национал срази със завидна лекота всичките си съперници на ринга и грабна златното отличие в категория до 81 кг. Асът на клуб “Самоков” спечели купата след зрелищен сблъсък срещу прекия си конкурент за титулярното място в националния отбор Рангел Станоев.

Двамата боксьори използваха целия си арсенал от удари в рундовете, като в крайна сметка съдиите отсъдиха победата да бъде за представителя на рилския град.

Стаменов ще има възможност да се утвърди като първи избор за треньорите в националния тим на републиканското първенство за младежи – от 8 до 11 юни в Ямбол.

“Приятно съм изненадан от израстването на Иван. Той не показа никакво колебание, напротив – засипа противниците си с мощни крошета и ъперкъти, което в крайна сметка му донесе и успеха”, доволен бе след брилянтното представяне на първенеца личният му наставник Веселин Райчев.

Турнирът в Прищина премина при превъзходство на българските представители, които завоюваха общо четири златни, един сребърен и два бронзови медала.