Справка в Сметната палата показа: Митсубишито на дъщерята на зам.-кмета на Дупница К. Милев – Стойка, летя безвъзмездно за ГЕРБ около изборите, майката на В. Кацов – Димитринка, дари 700 лв. на РБ

Крум Милев и Стойка
  • Бившият лидер Вл. Пандев подпомогна с 950 лв. БСП-Благовеград, Димитър Капитанов от Петрич с 1000 лв.

 

Дъщерята на зам.-кмета на Дупница Крум Милев – Стойка, е предоставила лекия си автомобил митсубиши безвъзмездно за нуждите на ГЕРБ по време на изборите, това сочат данните от Сметната палата.

Владимир Пандев
Ненко Темелков
Димитър Капитанов

Според справката на ГЕРБ в Сметната палата от партията на Бойко Борисов не са видели и стотинка дарение. В графа „дарители” стои цифрата 0. Затова пък хората на Борисов са се возили безплатно на колите на своите членове и симпатизанти, които не са се скъпили за возилата си. Лидерката на ГЕРБ-Бобов дол Росица Борисова също е предоставила за партийни дела личното си волво.

Йорданка Рангелова
Вл. Боцев
Вергил Кацов (вдясно)
Венета Павлова

Общинският съветник от ГЕРБ – Кюстендил Иво Саев пък е предоставил лек автомобил марка пежо, а кола за ГЕРБ е предоставил и герберът от Дупница Николай Манев. Сред по-именитите участници на вота през март на по-широка финансова подкрепа със суми между 200 и 1000 лв. се радват от коалиция „АБВ-Движение 21”, „Воля”, „Да, България”. БДЦ и ДПС нямат дарени пари според справката.

Сред дарителите на „Реформаторски блок-Глас народен” се отличават стоматологът от Перник Венета Павлова с 929 лв., бившият кмет на дупнишкото село Яхиново Владимир Боцев с 400 лв., майката на водача на листата на партията за Кюстендил Вергил Кацов – Димитринка Кацова е дала 700 лв., кметицата на Крайници Мариана Димитрова с 800 лв., съветникът от ОбС – Дупница Спас Андреев – 900 лв., колегата му в местния парламент д-р Лорета Николова – 600 лв.

Р. Борисова
Ралица Андреева
Николай Манев
М. Димитрова

Членове и симпатизанти на БСП от Югозапада също са дали своята лепта за червената идея, удряйки финансово рамо на партията по време на изборите за парламент през март, показва справка в сайта на Сметната палата. В подробния списък с дарителите за каузата на Корнелия Нинова и другарите й фигурира името на бившия шеф на МБАЛ – Благоевград и екслидер на БСП д-р Владимир Пандев, броил под условие 950 лв. Подкрепа е дал и бившият зам. областен на Благоевградска област Димитър Капитанов от Петрич, дарил под условие 1000 лв.

Маргарита Илинска
Лорета Николова
Л. Евтимова
Иво Саев

Съпричастен е бил и бившият директор на „Напоителни системи клон Струма-Места” и бивш общински съветник в Дупница Александър Анин, който се е бръкнал с 390 лв., дадени „под условие”. Припомняме, че фирмата на майката на Анин наложи запор на сметките на община Дупница през 2014 г. по силата на договор между ЕТ “Анка Анина – Риластрой” и кмета Атанас Янев за “Топлинно изолиране на външни стени в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – село Яхиново. За това фирмата получила сумата от 8578,33 лв. с ДДС на 17.08.2011 година. На 25.02.2013 година е издадена втората фактура за плащане на остатъчната сума в размер на 18 054,71 лева.

Ивайло Петров
Елеонора Христова
Б. Тасков
Асен Илиев

Семейството на БСП съветника Асен Илиев се е разделило общо с 830 лв., Илиев е дарил на класиралите се втори на изборите за парламент 430 лв., съпругата му Нина – 400 лв.

Най-новият член в състава на БСП в ОбС – Дупница – ресторантьорът Ивайло Петров, е дал 400 лв. Бившият шеф на ГУМ и ексшеф на Общинския комитет на БКП в Бобов дол Иван Райчев допринесъл за каузата на червените с 360 лв.

Бившата съветничка от ОбС-Дупница Маргарита Илинска е отделила 380 лв.

Ад. Скримов
Ал. Анин (вляво)
Иван Геров

Бившият кмет на дупнишкото село Джерман Борислав Тасков, който е водач на бунта на джерманци срещу изграждането на депото, е дал също под условие 320 лв. в касата на червените.

В списъка от Бобов дол се открояват имената на заместник- председателя на Общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова, която е дала 400 лв., а съветничката Йорданка Рангелова, дъщеря на собствениците на голяма транспортна фирма, е допринесла с 430 лв.

От Кюстендил щедра е била и пиарката на БСП – Кюстендил Лилия Евтимова-Алексиева, която е дала 415 лв.

Червеният вожд на Перник Ненко Темелков и съветничката Ралица Андреева-Любенова са дали по 900 лв., лидерът на младежите Адриан Скримов – 500 лв.

Съветникът от Гоце Делчев Иван Геров е внесъл 1000 лв.

Прави впечатление, че от БСП са най-обстоятелствени в данните, като са попълнили подробно списъка, посочвайки точно от кой край на България е конкретният дарител. Нещо, което колегите им от другите партии не са си направили труда да попълнят стриктно.