Зам.-кметът на Гоце Делчев В. Сарандев е фаворитът за областен лидер на БСП в Благоевград, депутатът Бошкилов: Вече има предвиден човек!

Зам. -кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев е фавирит за областен лидер на БСП в Пиринско. Той няма конкуренция, категорични са членове на БСП от Гоце Делчев.  Социалистите са насрочили конференцията за избор на нов областен председател за 6-и юни. До скоро той беше областен управител, а миналата седмица стана и заместник-председател на Областния съвет на БСП.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и Валери Сарандев са не само управници, но и най- добрите и доверени хора на Корнелия Нинова.

“За мен най важно е Корнелия Нинова да устои и да успее, реформите, които предприе, да бъдете доведени до край, тя даде живот на думата промяна, промяната започна от нас. Валери Сарандев е човек с опит, узрял, той може да служи на хората. Хората решават, дали той е достоен за поста.Аз мога да му се доверявам, той печели доверие.” – каза Владимир Москов. Общински и областен лидер на БСП в Благоевград беше неизвестният Николай Бошкилов, но той стана депутат и уставът не позволя да съвместява длъжностите. бившият полицай Любен Милев бе избран за общински лидер, след като победи Гергана Янчева. На пресконференция вчера Бошкилов смотолеви: “Вече има предвиден човек за областен лидер и той ще бъде познато лице и отявлена личност”. Той не иска Сарандев за лидер, казаха от БСП – Благоевград.