Под воя на сирените перничани си спомниха за непреклонния дух на революционера поет Христо Ботев

 

Зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, депутатите Красимир Велчев и д-р Александър Александров, зам. областният управител Иво Иванов се включиха в честванията

Венци и цветя на паметника на Христо Ботев поднесоха заместник-кметовете на Перник Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, народните представители от ПП ГЕРБ – Перник, Красимир Велчев и д-р Александър Александров, зам. областният управител Иво Иванов, председателят и зам.-председателят на Общинския съвет Иво Савов и Румяна Гьорева, политически партии, общински съветници, младежки сдружения, държавни институции, ученици и граждани.

Общоградското поклонение, организирано от община Перник, се състоя на паметника на големия поет и революционер пред Минната гимназия, носеща неговото име.

Почетният караул се изпълни от представители на местното дружество „Традиция“, които бяха облечени в опълченски униформи. В него се включиха и учениците от Гимназията по минно дело, които днес имат патронен празник.

Точно в 12 часа под звука на сирените всички отдадоха почит с мълчание към саможертвата на синовете и дъщерите на България. При подаване на сигнала пешеходците и превозните средства също спряха и останаха на мястото си.