ВиК – Благоевград събира жълти стотинки в подкрепа на децата, управителката Р. Димитрова: Горда съм, че ние и клиентите ни сме част от благородната кауза

 

Всеки може да даде своя принос, като пусне дарение в кутиите, позиционирани в касите на водното дружество

 

ВиК – Благоевград събира жълти стотинки в подкрепа на децата.

Благородната кампания, с която водното дружество се включи в каузата на Сдружение „Съзидание – 2012“ – „Жълти стотинки. Деца помагат на деца”, стартира по време на Деня на детето – 1 юни. Клиентите на дружеството и всеки, който иска да помогне – може да остави своите „жълти стотинки“ и желано дарение във всяка една от oсемте кутии, разположени в касите на ВиК в Благоевград, Гоце Делчев, Банско, Разлог.

„Горда съм, че ние, като една от сериозните компании в Благоевград, и нашите клиенти и потребители ще спомогнем за децата и тяхното здраве“, сподели Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. „Искаме и даваме пример на всички, че когато сме задружни и имаме кауза – можем да бъдем добри и човечни“, добави тя.

„Жълти стотинки“ е благотворителна акция от деца за деца. Вдъхновени от едноименната френска кампания на госпожа Бернадет Ширак – Pieces jaunes, и вече десет години организаторите даряват добро, съпричастност и обич на децата на България. Събраните средства се даряват на водещи български болници и техните педиатрични отделения за закупуване на животоспасяваща апаратура и консумативи.

Повече информация за „Жълти стотинки“: stotinkite.com

Вик – Благоевград регулярно ще предоставя информация на медиите за събраните средства.