Историческо! „Реал“ постави „Юве“ на колене и си запази “кралската” корона

“Кралете” смачкаха противника с 4:1 и пренаписаха историята на Шампионската лига

 

„Реал“ (Мадрид) влезе в историята, след като надви „Ювентус“ с 4:1 на финала за Шампионската лига, който се игра на стадион “Милениум” в Кардиф пред препълнени трибуни.

Мачът между тези два тима се превърна в истинско зрелище и отборите показаха изключителен футбол, но индивидуалните качества на Роналдо и по-добрата игра на “кралския клуб” на моменти наклони везните в полза на мадридчани.

С тази победа “кралете” станаха и първият отбор, който успява да защити трофея си от Шампионската лига и да го спечели за втора поредна година, след като до момента никой не бе постигал нещо подобно. Това е 12-и трофей от турнира на богатите за мадридчани. Освен това Роналдо отново вкара на торинци, след като го правеше и в предишните си срещи срещу този противник. Това бе негов шести мач срещу “бианконерите” и той отново се разписа, този път два пъти.

Торинци пък допуснаха първото си поражение в турнира, след като до момента нямаха такова през този сезон.

Роналдо даде аванс на символичните гости в 20-ата минута, а в 27-ата Манджукич с феноменален гол успя да изравни. В 61-ата и 64-ата минути обаче Реал довърши противника си след попадения на Каземиро и отново Роналдо. В 90-ата минута и Асенсио се разписа, за да оформи крайния резултат.

Символичните домакини иначе завършиха мача с човек по-малко, след като Куадрадо получи втори жълт и червен картон в 84-ата минута.

Срещата започна с добро темпо, като още в 3-ата минута Игуаин засече с глава центриране в наказателното поле, но Навас без проблеми успя да улови топката.

Секунди след това отново аржентинецът бе в “светлините на прожекторите”, след като отправи много тежък удар по земя от дистанция, а стражът на мадридчани първоначално изпусна топката, но след това се коригира.

Торинци създадоха още един страхотен голов шанс, след като в 6-ата минута Пянич от границата на наказателното поле отправи много силен “снаряд”, като принуди стража на Реал да избива с мъка топката.

Постепенно италианците понамалиха натиска си и техният противник започна все по-често да поглежда към вратата им.

При първата си по-сериозна атака Реал обаче поведе в резултата. В 20-ата минута Карвахал намери Кристиано около точката на дузпата и португалецът с изключително премерен удар прати топката в долния десен ъгъл и откри.

Юве отговори с много опасна атака в 23-ата минута, която бе на път да завърши с прекрасен удар на Пянич, който обаче бе блокиран от противников футболист.

Малко след това Игуаин отправи тежък удар, който обаче се отби в тялото на противников футболист.

В 27-ата минута Манджукич изравни след феноменален гол! Той бе намерен от Игуаин вътре в наказателното поле, в близост до границата, а след това с фамозен ножичен удар матира Навас и изравни резултата.

Няколко минути след това Роналдо направи ефектна задна ножица, но топката така и не застраши противниковата врата.

В 33-ата минута Роналдо бе на косъм да даде отново аванс на своите, но плонжът му с глава след добро центриране в наказателното поле изобщо не се получи и той прати топката в аут.

В 40-ата минута Пянич отправи страховит удар от границата на наказателното поле, който обаче се спря в тялото на Варан

До почивката нямаше повече попадения и резултатът се запази на полувремето.

Няколко минути след подновяването на играта Бардзали се намеси решаващо, след като Иско понечи от близка дистанция да матира Буфон. Бранителят обаче буквално в последния момент му изби топката от крака.

В 55-ата минута Модрич отправи страхотна тупалка от дистанция, но Буфон се намеси добре.

Три минути след това Марсело центрира на втора греда, а Кристиано пчоти засече топката във вратата, но много малко не му достигна.

В 61-ата минута Реал стигна отново до аванс, след като Каземиро отправи мощен удар от сериозна дистанция – около 30 метра, а топката срещна тялото на Кедира и се отклони, за да излъже Буфон и да влезе в долния ляв ъгъл на вратата.

Три минути след това на практика интригата в този мач приключи, след като Роналдо направи преднината на Реал 3:1.

Той бе намерен от Бейл в малкото наказателно поле и от близка дистанция прати топката в мрежата на Буфон, за да увеличи сериозно преднината на тима си.

През следващите минути торинци изглеждаха много шокирани и определено имаше за какво, след като отборът допусна два гола в рамките на само три минути

В 80-ата минута Роналдо намери Бейл в малкото наказателно поле, но в последния момент Бонучи се намеси решаващо и буквално предотврати нов гол.

В 84-ата минута Куадрадо бе изгонен след втори жълт картон, след като посегна към Рамос без топка и реферът бе безкомпромисен в решението си.

В 90-ата минута Асенсио довърши тотално клетите торинци, след като бе намерен от Марсело пред малкото наказателно поле и прати топката в мрежата, за да оформи крайния резултат.

ЮВЕНТУС – РЕАЛ МАДРИД 1:4

0:1 Кристиано Роналдо 20

1:1 Марио Манджукич 27

1:2 Каземиро 61

1:3 Роналдо 64

1:4 Асенсио 90

ЮВЕНТУС: Буфон, Бардзали (66 – Куадрадо), Алвеш, Бонучи, Киелини, Сандро, Кедира, Пянич (70 – Маркизио), Игуаин, Манджукич, Дибала

РЕАЛ: Навас, Рамос, Марсело, Карвахал, Варан, Модрич, Кроос (89 – Мората), Каземиро, Иско (82 – Асенсио), Бензема (77 – Бейл), Роналдо

Стадион: “Милениум стадион”, Кардиф (Уелс)