„Германея“ победи „Балкан“ като гост и завърши 14-и в групата

Футболистите на „Германея“ ще играят и следващия сезон в Трета лига

 

В последния  мач от първенството на Югозападната трета лига футболният отбор на „Балкан“ загуби като домакин от „Германея“ (Сапарева баня) с 2:3. На полувремето домакините водеха с 1:0 с гол на Ивайло Златев в 23-ата минута, когато се възползва от грешка на защитата и вратаря на гостите.

Второто полувреме по-добре стояха на терена футболистите на „Германея“. В 52-рата, 59-ата и 72-рата минута Златко Богоев, Петър Янкулски и Георги Славков отбелязаха по едно попадение. Така гостите стечелиха така ценните три точки, които ги класираха на 14-о място в крайното класиране и с 38 точки ще играят и за в бъдеще в ЮЗ трета лига.  Второто попадение за „Балкан“ бе дело на Ивайло Бояджиев в добавеното време на мача.

Играещият президент и треньор на домакините спази решението си да даде почивка на основни играчи и да даде възможност за изява на футболисти, които досега имаха по-малко участие. Отсъстваха титулярният централен защитник Стоян Георгиев, както и Ивайло Данчев и Ивайло Цветанов, а в резервите бяха Цветелин Цаковски и Ивайло Бояджиев.

Десет минути преди края на първото полувреме заради контузия напусна титулярният страж Емил Петров. Той бе заменен от Мартин Кирилов, който ще навърши 15 години чак през месец ноември и това е рекорд в историята на „Балкан“.