„Вихрен“ победи с класически резултат „Чавдар“ и съвсем заслужено оцеля в Трета лига

  • Пример на себераздаване в мача бяха играещият треньор Емил Тренков и неостаряващият топ нападател Александър Русков

Ташко Сульотов
В решителен мач за оставане в групата футболистите на „Вихрен“ изиграха най-добрия си мач от началото на пролетния дял от първенството на ЮЗ трета лига и със спечелените три точки ще бъдат член на групата и през следващото първенство.
В този двубой истински пример на себераздаване дадоха играещият треньор Емил Тренков и неостаряващият топ нападател Александър Русков. В 15-ата минута след пробив по левия фланг Емил Тренков центрира удобно в наказателното поле на гостите и Венци Стоянов от 7-8 метра изпрати топката в мрежата за 1:0. В 40-ата минута Емил Тренков видя отляво Николай Георгиев, подаде му кълбото като по конец и отличният и в този мач футболист умело прехвърли вратаря на „Чавдар“ за 2:0.
Второто полувреме започна също с хъс за победа от страна на футболистите на домакините. В 51-вата минута Александър Русков тръгна със самостоятелна акция от централната част на терена и от движение със страхотен шут опъна мрежата зад вратаря на гостите за 3:0. До края на мача се играеше пред наказателното поле на „Чавдар“, но до ново попадeние не се стигна.
„Доволен съм от старанието на всички момчета, които се раздадоха на терена защото знаеха значението за спечелването на трите точки. Отличен финал в края на първенството и радост за ръководители, треньори, футболисти и фенове. Тепърва ще правим анализ на досега изиграните срещи за да може да ни бъде по-леко за в бъдеще”, сподели играещият треньор Емил Тренков.