Учителите в Благоевград с по-високи заплати след спазено обещание на кмета Камбитов! Гл. учител ще взема 735 лв.

Атанас Камбитов

 

  • Промяната засяга 100 души, общината ще дофинансира със 150 000 лв. възнаграждения на учителите в детските градини

100 работещи в сферата на образованието в община Благоевград са с доста по-високи заплати от колегите им в страната благодарение на спазено обещание от страна на кмета Атанас Камбитов. Така след увеличението възнагражденията ще достигнат 705 лева за старши учител и 735 лева за главен, спрямо 460 лева минимална работна заплата в страната. Обстойно направени изчисления и анализи показват, че община Благоевград ще дофинансира със 150 000 лева възнагражденията на учителите в детските градини.

Заплатите на старшите и главните учители в детските градини в община Благоевград вече са над нивата, договорени в Колективния трудов договор. Увеличението е в сила от 1 юни и е в резултат на адекватната и целенасочена политика, водена от кмета д-р Атанас Камбитов. „Въпреки спекулациите и некоректната информация, подадена от част от синдикалистите в Благоевград, че повишение няма да има, кметът Камбитов спази обещанието си и увеличението вече е факт. Промените ще засегнат около 100 работещи в сферата на образованието в община Благоевград”, коментират от общината в Благоевград.

От 1 януари 2017 година общинското ръководство изплаща и по-висок размер на възнагражденията при професионална квалификационна степен, за възпитателите в детските заведения за работа с деца със специални образователни потребности, за класните ръководства и лекторски часове.

Осигуряването на максимален комфорт на децата в детските заведения в Благоевград е сред основните приоритети на кмета д-р Камбитов. В резултат на целенасочената политика на община Благоевград децата имат отлични условия, хранят се здравословно, изцяло съобразено с изискванията на Министерството на здравеопазването. Непрекъснато се подобрява и материалната база в детските и учебните заведения.