5,9 млн. лв. инвестира ЧЕЗ в изграждане на нови съоръжения в Пиринско, изграждат още 3 нови трафопоста в Петрич, Благоевград и Сандански за 165 хил. лв.

  •  660 хил. лв. ще вложи компанията в реконструкция на два въздушни електропровода в Гоце Делчев

5,9 млн. лв. ще инвестира ЧЕЗ Разпределение България в реконструкция на мрежата и изграждане на нови съоръжения в област Благоевград през тази година, съобщиха от ръководството на компанията. Това е с 6 пъти повече в сравнение с 2016 г. За нови присъединявания дружеството очаква да вложи още 1,5 млн. лв. Отделно ще бъдат изкупени всички обекти, собственост на трети страни, за които се представят необходимите документи.

„Благодарение на инвестираните средства и на превантивните дейности, които извършваме всяка година, ние се справяме все по-добре през зимните сезони и поддържаме стабилно и надеждно електрозахранване. Вярвам, че с амбициозната ни инвестиционна програма през 2017 г. ще осигурим още по-качествено електрозахранване на клиентите в регион Благоевград“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Нов трафопост за 67 хил. лв. ще бъде изграден в село Хърсово. Той ще подобри качеството на електрозахранването в селото. Още три нови трафопоста ще бъдат изградени в общините Петрич, Благоевград и Сандански на обща стойност 165 хил. лв. 660 хил. лв. ще вложи компанията в реконструкция на два въздушни електропровода в Гоце Делчев. 400 хил. ще бъдат инвестирани и в реконструкция на два електропровода в Разлог. Тези дейности ще подобрят сигурността на електрозахранването в двата района. 111 стълба ще бъдат подменени в Симитли на стойност 113 хил. лв. Реконструкции на още много съоръжения ще извърши ЧЕЗ Разпределение по цялата територия на област Благоевград. Значителен обем средства ще бъдат инвестирани в мрежи ниско напрежение.

Амбициозната инвестиционна програма и по-големият брой на планираните обекти през тази година ще доведе и до по-голям брой планирани дейности, за които клиентите ще бъдат своевременно уведомявани.