Единственият рапър, пял с Еминем и 50 cent – Васил Ангелов от Петрич се върна след 10 г. в чужбина, призна: Баща ми почина малко след развода с майка ми, нищо не ме задържаше тук

Васил Ангелов – Вас от Петрич

 

  • Вас най-редовно прави публични признания в любов на приятелката си Валентина

Петричкият рапър Васил Ангелов – известен като Вас Ангелов, е единственият българин, забивал на една сцена с рап величия като Фифти сент, Еминем, Бъста Раймс. Артистичният псевдоним на Васил е Вас, за да може чужденците да го произнасят лесно.

Вас и Валентина

Вас признава, че англичаните са го кръстили така. Петричанинът разказва, че получил съобщение от Еминем със следния текст: „Много зарибяващ псевдоним”. След един концерт в Англия пък получил похвала от Бъста Раймс – че му сваля шапка и едва ли не изпълнява неговите текстове по-добре от него.

Рапърът със сестра си

Живял е в Англия и Швейцария. „От 10 години не съм бил в Петрич, откъдето съм тръгнал – изобщо не съм се връщал. Родителите ми се разделиха рано, аз бях още малък. Една-две години след това почина баща ми. Това беше един период в живота ми, в който нищо не ме задържаше в България. Майка дръпна към Англия и там имах нов живот, нови приятели. Спомням си, че първия ден в училището в Англия всички бяха вторачени в мен, защото съм от България, говорех с акцент, всички ме питаха как е там, разказваха ми, че всички ходят там на море. Но никой нищо лошо не ми е казал, за това, че съм българин. Цял живот съм музикант. Започнах да свиря на тарамбука, свирил съм на китара, барабани. Започнах да ходя по клубовете и разбрах, че музиката и рапирането доста да ми се удават”, сподели Вас. Половинката му се казва Валентина и в социалната мрежа двамата най-редовно си правят любовни признания. Последното е от Вас и гласи: „Обичам те, скъпа!”.