“Струмска слава” взе халф на столичния “Локомотив”, Влади Димитров получава лиценз “А” и остава начело на отбора

Влади Димитров

Старши треньорът на “Струмска слава” Влади Димитров остава начело на отбора и през следващия сезон. Що се отнася до необходимия лиценз “А”, той каза за “Вяра”, че според последните директиви на УЕФА всеки треньор, който е вкарал тима си в по-горна група, получава и повишение една степен на притежавания до този момент лиценз. Досега Димитров след няколко обучения в НСА “В. Левски” бе придобил лиценз “Б”, но със спечелената промоция на “Струмска слава” за професионалната Втора лига той автоматически придобива необходимия лиценз “А”.

По програма лятната подготовка на “Славата” ще започне на 19 юни, а първият подготвителен лагер ще бъде за две седмици на Банско от 2 юли. Уговорени са вече и три приятелски срещи – първата проверка ще бъде срещу състава на “Пирин” (Бл) на 24 юни. Следващата контрола ще бъде срещу тима на “Царско село” на 1 юли в Радомир, а на 8 юли радомирци ще премерят сили с отбора на Бойко Борисов – “Витоша” (Бистрица).
Халфът на “Локомотив” (Сф) Борислав Николов през есента ще рита за “Струмска слава”. Той напусна столичния квартал “Надежда”, след като през зимата направи операция на дясното си коляно, пропусна всичките мачове на “железничарите” през изминалата пролет и ще търси ново предизвикателство със състава на радомирци