Туроператорът Йордан Христов е новият стопанин на имението на президента Плевнелиев в село Баня, разложани предполагат: Имотът е продаден за 550 000 лв.

 

Собственикът на туристическа агенция Йордан Христов е новият стопанин на вилата на президента Росен Плевнелиев в разложкото село Баня. Христов държи хотели по Черноморието, като според слуховете в разложкото село Плевнелиев се е разделил с вилата за сумата от 550 000 лв.

Съседен парцел също има нов стопанин – това е изпълнителният директор на застрахователна компания Венцислав Йотов, като според местните намеренията са за строеж на двуетажна вила.

В тази местност имоти имат финансистът Камен Колчев, братята Иво и Александър Прокопиеви. Според справката Росен Плевнелиев купува своя имот в Баня през 2007 г. от Филип Харманджиев. Припомняме, миналата година през лятото той искаше да получи концесия за ползване на минерална вода във вилата си в село Баня. Инвестиционното му намерение обаче не стигнало до гласуване в ОбС, защото междувременно тогавашният действащ държавен глава със заявление се отказал от искането си. Причината вероятно се дължи на обстоятелството, че като физическо лице той няма право на концесия по закон, тя се предоставя само на юридически лица.