Инцидент с Лозан Панов, колата на НСО, която вози председателя на ВАС, била с развити болтове

 

Лозан Панов е информирал президента

Автомобилът на НСО, ползван от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, е бил с липсващи и развити болтове на едната гума при пътуване преди дни. Той е уведомил за инцидента президента Румен Радев при вчерашната им среща. Държавният глава проявил разбиране, разказа самият Панов пред журналисти, без да поясни за какво точно става дума.

По-късно се разбра неофициално, че от ВКС са уведомили с писмо шефа на НСО Ангел Антонов, а той е разговарял по телефона и с Панов. Доклад за инцидента е написал и шофьорът му, който е служител на служба. Започнала е проверка, съобщи “Правен свят”.

Всичко се е случило след заседанието на Висшия съдебен съвет миналия четвъртък. Шефът на ВКС отпътувал с автомобила на НСО за Берковица, където присъствал на встъпването в длъжност на новия председател на районния съд Юлита Георгиева. По пътя Панов и шофьорът чули странен шум, но не успели да разберат откъде идва. На връщане обаче спрели в село и тогава водачът видял, че на задната лява гума липсват два болта, а други три са развити.

Засега от НСО не дават информация, вероятно такава ще бъде изнесена след приключване на проверката.

Преди около месец, след като в разгара на ЦУМ-гейт беше посрещнат пред ВСС с одрани агнешки главички от младежи с маски, Лозан Панов заяви, че не изключва и “физическото му отстраняване”.