В Темза откриха тялото на осма жертва на атентата в Лондон

 

45-годишният Ксавие бил в Лондон заедно с приятелката си

Британската полиция откри в река Темза тялото на 45-годишния френски турист Ксавие Томас, който беше в неизвестност след атентата в Лондон на 3 юни.

Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че трети французин е загинал при терористичната атака на лондонския мост над Темза в събота вечерта, предаде Франс прес.

Малко преди това британската полиция, която издирваше французин, изчезнал след атаката, съобщи, че е извадила тяло от реката по-надолу по течението й, предаде Асошиейтед прес.

Все още не е извършена официално разпознаване на тялото, но близките на изчезналия Ксавие Тома са уведомени. Ако самоличността му бъде потвърдена, Тома ще е осмата жертва на терористичната атака с бус и ножове, при която бяха ранени и близо 50 души.

45-годишният Ксавие бил в Лондон заедно с приятелката си. Двамата решили да посетят британската столица за уикенда и се разхождали по Лондон бридж, когато терористите започнали да газят хората с буса си.

По-рано полицията съобщи, че според някои очевидци Тома може да е бил изхвърлен в реката при удара и да се е удавил. Неговата приятелка бе ударена от буса на терористите и е сериозно ранена.

Досега по данни на френското външно министерство се знаеше, че при терористичната атака са загинали двама френски граждани, а един е изчезнал.

Късно вечерта на 3 юни трима терористи се врязаха с микробус в пешеходци на Лондон Бридж. Нападателите бяха ликвидирани от полицията след като пристигнаха на мястото на инцидента.

Жертвите са 8 души, а ранените – 48.  Сред загиналите има британци, французи и австралийци. Ранени при инцидента са граждани на България, Германия, Гърция, Испания и Нова Зеландия.