Байкърите Стивиан Гатев и Виктория Гончева от Самоков учиха стотици деца да карат майсторски колела в Гоце Делчев, Стефан Попов: Вечерта се събрахме на скара и пържоли в Делчево

 

 

Байкърите Стивиан Гатев и Виктория Гончева от Самоков посветиха стотици деца в тайните на майсторското каране на велосипеди в Гоце Делчев. Председателят на клуб по колоездене Стефан Попов от Гоце Делчев е организатор на събитието.

Ето какво сподели за „Вяра“ той: „Поканих Стивиан Гатев и Виктория Гончева от Самоков да помогнат. Те направиха  преживяването специално за децата, усмивката им не падна от лицата, за тях беше огромна радост да карат колела заедно с най-добрите в България. Тренинг кампът, който направиха Стиви и Вики, си беше приключение за всички участници.

Двамата учеха стотици деца по трасето на разни техники и начини на каране по различните препятствия, как да си избират правилната линия баланс, координация и всички неща, които трябва да знаят, а в неделя да покажат какво са научили. Присъствието на едно момченце, което е само на девет годинки, ни зарадва много. Детето кара по цялото трасе, а там, където се затрудняваше, Вики и Стиви му помагаха. Според тях всичките деца, които бяха с нас, имат огромен потенциал за развитие. В края всички получиха по една шапка с автограф от двамата, огромна благодарност за всичко и се надяваме скоро пак да повторим.

Стиви и Виктория са прекрасни хора, които вдъхновиха всички нас през изминалите дни. Стиви е много добро момче, поправяше колелата на малките, снимаше се с тях, обясняваше им всичко, окуражаваше ги и ги накара да се чувстват истински победители.
Вики – няма по-лъчезарно момиче от нея, тя беше наистина щастлива с всички тези малчугани по трасето. Научихме много от нея, та тя самата не се спира и не се страхува от непознатото. Точно това им трябваше на всички по време на тренинг кампа.

Този път на гости ни бяха и родителите на Вики и Стиви. Светлин Гатев, Ваня Ватева, Жени Димитрова, Георги Гончев. Всички заедно си спретнахме вечеря в една от къщите на с. Делчево. Събрахме се покрай камината, други бяха на скарата, а трети си играха с търпението на Стиви, защото както винаги беше зверски гладен. Радваме се, че се запознахме с тях, страхотни хора, от които научихме много. Стиви и Вики имаха изненада за нас. Вики извади ръчно направен от двамата подарък за нас, за клуба ни“, разказа председателят на клуба Стефан Попов.