Симеонов: Не фирми на ПФ строят ”Великата българска стена”

 

Според вицепремиера оградата на българо-турската граница е най-стабилната в ЕС

Няма фирми на ПФ, които да изграждат оградата по границата, трябва да се гордеем със съоръжението, което може да бъде наречено “Великата българска стена”. Това каза на брифинг след правителственото заседание вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Така той коментира съобщението на прокуратурата, че е разпоредила на ДАНС проверка по сигнал на бившия негов съпартиец Велизар Енчев. В него се твърди, че изграждането на оградата се осъществява неправомерно от фирми на Патриотичния фронт “при наличие на данни за свързани лица”, както и че цените по договора са многократно завишени.

“В личен план за 62 години това, с което се гордея, че съм изградил, е моето чисто и неопетнено име. Всеки, който се опитва да хвърли петно върху него, ще получи съответното съдебно наказание. По тази причина въпросният г-н, чието име няма да спомена, говори в общ план – фирми на ПФ. Нека да каже кои са фирмите на Валери Симеонов, да види какво ще му се случи като отговор от Валери Сименов”, закани се вицепремиерът.

По думите му това е общоприето политическо “плямпане”, което е ежедневие в България.

“Няма такова нещо, заявявам го категорично, не е и имало. Аз даже не зная имената на фирмите, които работят, и не е редно да ги зная”, подчерта лидерът на НФСБ.

Той бе категоричен, че работата, която е свършена по оградата, заслужава меко казано похвала.

“Другата седмица ще осигуря хеликоптер, в който ще поканя представителите на медиите и неверниците от опозицията да се качат и да видят за какво става въпрос. Мога да ви кажа за какво – изключително тежко, сериозно инженерно съоръжение, с което България трябва да се гордее, така както Китай се гордее с Великата китайска стена. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Нелепо е да се правят словесни нападки, квалификации от хора, които не са виждали за какво става въпрос”, заяви още Валери Симеонов.

Междувременно депутатката от БСП Елена Йончева съобщи, че утре ще сезират прокатурата и ДАНС за нарушения при изграждането на оградата по българо-турската граница.  Валери Симеонов пък подава сигнал срещу депутатката Елена Йончева главната прокуратура. Това става ясно от публикация на Симеонов в официалния му профил в социалната мрежа Туитър.

Сигналът срещу народната представителка от БСП е заради изявленията й в последните дни за компрометирания строеж на оградата с Турция и злоупотребите, за които тя говори. Симеонов имал намерение да разкаже обвиненията си след като ги внесе при главния прокурор Сотир Цацаров.

„Елена Йончева отива на прокурор. Депутатката от БСП насочва бежанския поток, застрашавайки националната сигурност – позор!“, написа в Туитър Валери Симеонов.