Читатели сигнализират: Дърводобивни фирми в Самоков предоставят камиони на шофьори без книжки, полицаите получават ли безплатно дърва, за да си мълчат?!

Васил Попов
  • Шефът на РПУ-Самоков Васил Попов: Нямаме такива сигнали, ако получим – ще направим проверка

 

„Дърводобивни фирми предоставят камиони на хора без книжки в Самоковско. Полицаи получават безплатно дърва за огрев, за да си мълчат”, съобщи във „Вяра” самоковец, пожелал името му да остане в анонимност. Той настоя началникът на РПУ-Самоков Васил Попов да направи проверка по сигнала и да установи дали действително това отговаря на истината. „Как е възможно дърводобивни фирми да предоставят камиони на хора без свидетелство за управление на МПС и с отнети книжки, движат се без светлини по пътищата”, гласи сигналът.

Веднага се свързахме с началника на полицията в Самоков Васил Попов. Той заяви, че при него няма информация за предоставени камиони на хора без книжки. „Може да има, но при нас няма такива сигнали. Ако получим, ще направим проверка. Необходими са ни обаче повече данни, за да можем да извършим необходимите действия според закона“, заяви шефът на РУ на полицията в Самоков Васил Попов.