Две баби припаднаха на опашка за пенсии в Сапарева баня, 800 души чакаха с вдигнати бастуни инкасото от София: Не сме просяци да се молим за парите си

 

Две пенсионерки припаднаха, трети изпаднаха в нервна криза, а на четвърти им прилоша, след като бусът с парите за пенсиите в пощата в Сапарева баня закъсня с цели три часа.

„Явно сте се отбивали някъде, за да пиете кафе, за да закусите, за да си побъбрите”, нападнаха екипа на инкасото над 800 пенсионери, стекли се на площада в Сапарева баня, за да си получат парите.

„Това е унижение. Нека цял свят види как ни унижават. Не стига, че държавата ни подхвърля мизерни трохи, ами ни карат да ги чакаме като някакви просяци. Пенсиите трябваше да вземем на 7 юни, а вече е обяд на 8 юни, тук сме от сутринта и още сме с празни джобове”, викаха един през друг Кирил Ристанов, Чучуганов и още много други болни и крепящи се с по два бастуна възрастни.

Въпреки взривоопасната ситуация персоналът на пощата уталожи напрежението. Щом колата с парите пристигна в 11,23 часа, двете пощенски служителки чевръсто раздадоха пенсиите.

Всички пенсионери дружно благодариха на управителката на клона Димитринка Иванова и на служителките Снежана Туйова и Борянка Василева за добрите обноски и обслужване. Те настояват от централата в София да обявят часа на пристигане на колата с пенсиите, за да се налага хората да чакат с часове.

При гледката на стълпотворението от пенсионери пред пощата много млади хора от Сапарева баня се подсмихваха, разнасяйки крилатия виц: „Какво е това нещо, дето има 100 крака и два зъба? Отговорът: Опашка за пенсии…”