Дупнишкият художник Георги Кацарски подари картина на кмета Методи Чимев

Георги Кацарски (вляво) гостува на кмета Методи Чимев, за да му подари своя картина

Един от най-атрактивните дупнишки художници Георги Кацарски подари днес картина на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. Той е по-популярен в артсредите като Дон Кези и е собственик на ателие в Дупница. На огромно платно Кацарски е изобразил сградата на община Дупница. В кметския кабинет той бе придружен от своята съпруга Елена Марулевска, която е също художничка. “За първи път влизам в кметския кабинет. Това е мой личен подарък към Вас, като човек, който прави много за региона. По този начин изразявам своята благодарност. Винаги има какво да се желае, а знам, че и вие го знаете, но сте на прав път с делата си, така че продължавате в този дух. Да не изобразя пилоните пред сградата, това си е мое решение. Но на върха се вее българското знаме. Не го забравяйте, че и вие, и аз, и всички хора живеем под магията на този трибагреник”, обърна се към инж. Чимев колоритният Дон Кези.

От ляво надясно: Георги Кацарски, съпругата му Елена Марулевска и Методи Чимев

“За мен е огромно удоволствие да получа тази картина. Посланието, което носи платното и което изказахте, е наистина задължаващо да работим още повече за тази община. Разбира се, че винаги има какво да се желае и направи. В крайна сметка всички ние сме преходни, така че всеки от нас трябва да надгражда”, заяви инж. Чимев.
Георги Кацарски е син на една от известните личности в Дупнишко – Димчо Кацарски-Кезимо, бивш преподавател в Учителския институт, общински съветник, общественик, който преди няколко години напусна този свят. Кезимо е известен и в Куба, където преди години е един от основоположниците в развитието на волейбола в тази страна, където работил и като треньор. “Баща ми през 1997 година, когато се учреди волейболният клуб в Дупница, бе човекът, който даде идеята за емблемата на „Марек”. Една вечер седнахме на компютъра, той ми казваше как си я представя, а аз я направих в този й вид”, сподели още Дон Кези.