Денс център “Влахов” от Благоевград на Мартин Влахов и децата от „103 градуса” в Сапарева баня със злато от дупнишкия фестивал „Рила ни гледа”, Десислава Илиева от Бобов дол и Цецка Павлова сияят в прегръдките на Иван Дяков

ЖФГ при НЧ "Светлина 1927г.” - с. Бистрица
  • Бабите от село Бистрица предоха и разкриха тайната на дантелата на Улицата на занаятите

Обичаният певец от Пиринско Иван Дяков се превърна в един от най-желаните за снимка по време на Националния фолклорен фестивал „Рила ни гледа” в дупнишкия парк.

Децата от ДФО “103 градуса” – гр. Сапарева баня спечелиха 1-во място на НФФ “Рила ни гледа” в гр. Дупница.
NBM от Благоевград с Илона Борисова, Диана Петльова и Лилия Коршумова
Домакините на фестивала с хореографа Дилиана Кацарска
Васил от Овчарци майстори мечка от дърво.

Десислава Илиева от Бобов дол и шивачката Цецка Павлова сияеха в компанията на Иван Дяков. Той бе част от професионалното жури. Даниела Илиева от Перник също се щракна с Дяков.

Десислава Илиева и близките й изпробваха столчетата на Васил Говедарски от Овчарци.
Фолклорна танцова формация „Костенец” спечели наградата на кмета Методи Чимев.

Много танци, емоции и съхранена българска традиция привлякоха десетки дупничани и гости на събитието, в рамките на което се проведе и Улица на занаятите. Инициативата премина под мото “Съхраняване и популяризиране на автентичния български фолклор и стимулиране на неговото развитие в днешни дни”.

Десислава Илиева от Бобов дол и Цецка Павлова с Иван Дяков
Денс център “Влахов” от Благоевград взе първото място.

В Улицата на занаятите участие взе и Васил Говедарски от сапаревобанското село Овчарци, който с моторна резачка издялка от дърво огромни мечки и красиви дървени столчета с мечета, които бяха изпробвани от участниците във фестивала.
Денс център “Влахов” от Благоевград се класира на първо място на „Рила ни гледа“. Дамите от концертната група с хореограф Мартин Влахов показаха завидни танцови умения и заслужено получиха отличието в категория танци, категорично е журито.
Детската група на формацията пък се класира на второ място с шопски танц в категория до 14 години. Децата от ДФО “103 градуса” в Сапарева баня спечелиха също 1-во място на фестивала в една от категориите. Впечатляващо участие записаха и ЖФГ при НЧ “Светлина 1927 г.” от дупнишкото село Бистрица, които предоха и показваха на ентусиасти тайните на плетенето на дантели. Фолклорна танцова формация „Костенец” също тържествува сред победителите – „След много очакване, от тридесет танцови състава, нашите танцьори спечелиха най- голямото отличие на фестивала – специалната награда на кмета на община Дупница! Много сълзи от щастие!!!”, казаха от състава.  С купа и грамота се поздрави и съставът денс студио NBM от Благоевград с ръководител Николай Манчев.

Чаровната актриса от драматичния театър в Дупница и поетеса Василка Сумева също се наслади на Улицата на занаятите и красивата природа в парка.