Изпепелиха джипа на криминалния шеф Георги Георгиев в Кюстендил, съседи: И баща му Стоян гасеше с вода, пожарната обърка адреса

Мястото, където гръмна колата на бащата на полицейския шеф.

 

Джипът Mitsubishi Pajero на семейството на началника на Криминална полиция към РУ-Кюстендил Георги Георгиев изгоря до основи, след като избухна в пламъци. Най-вероятно става дума за умишлен палеж, коментира се в града една от версиите. Инцидентът е станал около 2 ч през нощта. Джипът се води на името на бащата на Георги Георгиев – Стоян. Той е бил паркиран пред дома му в града на ул. „Стара планина“ в крайния квартал „Герена“. „Чухме силен гръм и си помислихме, че явно е гръмнал бойлер или газова бутилка. Беше нещо страшно. Показахме се на прозорците, искахме да помогнем, защото пламъците бяха много. Дори Тони (Стоян) гасеше с вода, а първоначално помислихме, че е взел пожарогасител. Малкият дявол беше, та не е гръмнала в колата метановата или газова бутилка, не знам точно с каква разполага. Лошото е, че нашата улица се пресича от болницата и е разделена на две части. Номерата на къщите се дублират и пожарната беше отишла първо на другия адрес“, коментираха живеещи на ул. „Стара планина”. Бащата на криминалния шеф Стоян е пенсионер от дълги години, иначе е родом от невестинското село Пелатиково.

„Пламъците дори унищожиха и хубавите лозички, дето ги имаха пред къщата. Колата явно са я откарали някъде, да я поправят или направо на вторични суровини. Само гумата стои отпред. При всички случаи не можем да отхвърлим версията, че този палеж е свързан с работата на сина му“, гадаят хората от ул. „Стара планина”. Колата се води собственост на бащата на криминалния шеф, но от време на време в нея се качвал и Георги. „Той не живее тук, но и Георги дойде, беше като в някакъв екшън, доста хора се събраха. Не знам дали са казали на сестра му, която след като се омъжи, отиде да живее в Австралия“, добавят местните.
Изгорял е двигателният му отсек. Причините са в процес на изясняване от полицията. „По принцип палежите трудно се установяват, взимат се натривки, но се надяваме, че ще стигнем до извършителите“, категорични са разследващи. Справка в автомобилните сайтове показва, че един такъв джип не струва под 5000 лева. На мястото на изгорялата кола семейството беше поставило ремарке.