Емил Христов забрани двете 10-минутни почивки в ТЕЦ „Бобов дол”, заварчикът Бойко Борисов: Бавят заплатите, сега и до тоалетна не може да ходим

 

  • Христов стана шеф с обещанието да реши проблемите с малките ни заплати, чуваме, че само за клас той взема по 3000 лв. на месец, обявиха работниците

Шефът на ТЕЦ „Бобов дол” Емил Христов издаде вчера скандална заповед, с която отмени двете 10-минутни почивки на работниците в централата. „Това е пълно безобразие. Предполагам, че заповедта ще падне, ако за нея научи собственикът на ТЕЦ-а Христо Ковачки.

Емил Христов

Поднесохме забраната и на двата синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа”. Те ни уведомиха, че тя е незаконна, но ни помолиха да се съобразяваме известно време с нея, докато установят контакт с Емил Христов”, съобщиха в редакцията на вестник „Вяра” работници от централата, пожелали анонимност от страх да не загубят работата си.

„Откакто работя в ТЕЦ-а, повече от 20 години, сутрин след втория час имаме право на 10-минутна почивка. Още толкова ни се полагат и следобед. Това е престъпление, за което искаме да се сезира и прокуратурата”, категорични са енергетиците.

„Не мога да си представя как, кой и при какви обстоятелства е поднесъл на Емил Христов за подпис подобна заповед. Как е възможно ние, работниците, да нямаме право да пием вода и да ходим до тоалетна. Едва ли шеф на предприятие, още по-малко лидер на партия, която има претенцията, че е хуманна, може да експлоатира по този начин човешкия труд. Не стига, че заплатите ни закъсняват с цели два месеца, ваучери за храна за последно сме получавали за март. Сега за капак дойде и забрана да ходим до тоалетна. Ако по този начин Емил Христов смята, че трупа по-голям авторитет, се лъже. Ако институциите и синдикатите не вземат мерки, ще поискаме оставката на Христов. Редно е някой да вземе мерки”, заяви заварчикът Бойко Борисов и добави: „Заплатите не само че не ги получаваме редовно, но са и съвсем малки. Христов дойде с обещанията да реши именно този проблем. Публична тайна е, че на него заплатата му е няколко хиляди, само за клас получава 3000 лв.”