Отложиха делото срещу обвинената в побой на бебе Емилия Ковачева от Самоков заради “лоши метеорологични условия”

  • Бащата Румен Димитров: Протакането на делото идва от уродливата ни съдебна система. Хора, не разчитайте, ако имате проблем, решете си го сами

 

Отложиха заседанието по делото срещу акушерката от Самоков Емилия Ковачева. Причината са „лоши метеорологични условия” и почивни дни, които попречили на адвоката й да се запознае с документите по заседанието.

Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на новородено дете в АГ отделението на болница „Софиямед”. Днес малката Никол е добре. Преди заседанието родителите на детето призоваха да се остави цвете пред Софийския градски съд в знак на подкрепа към вече 2-годишната Никол и в знак на протест за това как работи съдебната система в България. „Изминаха 2 години, а г-жа Ковачева все още е на свобода срещу парична гаранция от 1500 лв.”, подчертават родителите на жестоко битото дете. „Идването ни в съдебната зала е отрова. Ние искаме това нещо да не се протака, да приключим с тази драма и да заживеем нормално”, заяви бащата на малката Никол – Румен Димитров. Според родителите акушерката Емилия Ковачева в съдебната зала се държи все едно тя е жертвата. „Не само не ни гледа в очите, тя ни гледа нагло. Включително нейната майка, която ни прави разни мимики като заплахи”, разказва майката Станислава.

„Протакането на делото идва от уродливата ни съдебна система, от адвоката, който използва всички вратички в закона”, категоричен е бащата. Той отправи призив: Не разчитайте на съдебната система – ако имате проблем, намерете си начина и формата да си решите проблемите сами. Не очаквайте съдебната система да ви възмезди по някакъв начин за това, което ви е причинено, може да се влачите и тровите с години”.