Прокуратурата образува досъдебно производство срещу бившия вр.и.д. управител на болницата в Дупница, Росен Тимчев: Обвиненията са безпочвени, протакването на проверките показва, че няма достатъчно доказателства

Росен Тимчев

 

  • Тимчев даваше заплатите навреме, направи ремонти в отделенията, не е заемал длъжността като титуляр, наследи 1 000 000 лв. задължения, припомнят служители

Районна прокуратура – Дупница е образувала досъдебно производство срещу Росен Тимчев – бивш временен управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница, за упражняване на професия без съответна правоспособност. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. “Нямам никакво съмнение, че обвиненията. които ми се отправят, са безпочвени и нямат никакво основание. Нека компетентните органи да извършат докрай своите проверки и ще съдействам с всичко за изясняване на истината. Дългото удължаване на тези проверки показва, че няма достатъчно доказателства, а се прави за пореден път буря в чаша вода по незначителни поводи”, коментира Тимчев.

Служители на болницата заявиха, че докато той е бил временно управляващ, получавали заплатите си навреме, ремонтирани са отделения.

Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет – Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенцията по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерството на образованието и науката е установено, че е неистинска.
„Тимчев не е заемал длъжността като титуляр, не се е явявал на конкурс, а е имал заповед за временно изпълняващ длъжността по предложение на общинските съветници Костадин Костадинов, Кирил Кирилов и Пламен Соколов”, припомниха от община Дупница.

Росен Тимчев завари 1 000 000 лв. задължения от екипа на Любомир Таушански и заместниците му Кирил Кирилов и Крум Бонев, които са съветници.