Иво Тренчев отказа да оглави „Беласица” (Петрич): Неочаквано получих покана от Ясен Петров да бъда негов помощник в китайския „Хенан”

 

С четирима треньори е разговарял управителят на ОФК „Беласица” Георги Петров за евентуално оглавяване на треньорския щаб на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” (Петрич). Футболисти и фенове очакваха най-много известния футболист в региона Иво Тренчев. 45-годишният треньор игра в големия футбол, като облече фланелката на столичните „Славия”, ЦСКА, „Левски” и „Локомотив”. Той беше и с повиквателна в А-националния отбор на България. Като треньор Иво Тренчев беше в отборите на „Перун” (Кресна), „Пирин” (Благоевград), „Монтана” и „Септември” (Симитли). „Вариантът
да стана старши треньор на „Беласица” (Петрич) отпада. За мен  щеше да бъде чест да стане това. Неочаквано получих покана от Ясен Петров да бъда негов помощник в китайския „Хенан” – член на тяхната суперлига. Обстановката в китайския отбор ми е позната, защото три години играх с фланелката на този отбор – през 2006, 2007 и 2008 година. В четвъртък в 12,30 часа ще отпътувам от София за Хонконг и оттам за китайския град Джънджоу. Пожелавам пълен успех на треньори и футболисти на „Беласица” (Петрич) през новото футболно първенство и дано в близките години да стана техен наставник, но вече в професионалната група”, сподели Иво Тренчев.