Читатели питат: Депутатите от Югозапада ще помогнат ли на Кирил от Микрево с разпадащото се лице, трогнаха ли се д-р Александров от Перник и Даниела Савеклиева

Кирил

 

Депутатите от Югозапада ще помогнат ли на страдалеца Кирил Чорбаджийски от Микрево, чието лице се разпада, попитаха разтревожени читатели, които останаха потресени от съдбата на 63-годишния мъж, за когото „Вяра” писа.

Д-р Александров

„Къде са лекарите, народни представители в парламента от Югозапада, протегнаха ли ръка, отзоваха ли се на болката на Кирил? Ето например пернишкият депутат д-р Александър Александров – той разбра ли за страшната трагедия на Кирил, какви законодателни промени ще предприеме, за да отиват парите при пациентите?”, питаха десетки читатели на редакционната поща.

Даниела Савеклиева

Припомняме, Кирил разказа, че е изоставен от държавата, от лекарите, лицето му капе, на път е да падне и ухото му. Кирил сподели, че е потърсил помощ от благовеградската депутатка Даниела Савеклиева, но обратен отговор така и не получил. „Най-вероятно до края на месеца ще загубя ухото си. Не виждам, не чувам. Живея с 200 лв. на месец – и тях не ми дават всичките, удържат ми по 90 лв. Жалвах се пред депутата от Благоевград Даниела Савеклиева, обеща ми помощ миналата година”, призна Кирил. По този повод читателите се интересуват каква е реакцията и на Савеклиева. „В много силен контраст е гледката на разкапващото се лице на Кирил със страхотната, ослепителна усмивка на Даниела Савеклиева. Странно е, че нито един депутат не се впечатлява от жестоката реалност!”, коментираха още читатели.