5 години решетки за софийско трио ало измамници, ужилили с 18 450 лв. възрастни хора от Перник, с. Кладница и Сапарева баня

 

Окръжен съд – Перник бутна за 5 години зад решетките столичаните И. Борисов, Б. Петров и И.Топалов, ужилили с 18 450 лв. общо доверчиви възрастни хора от Перник, с. Кладница и град Сапарева баня.

Обвинителният акт е внесен в съда от Районна прокуратура – Перник. За периода 30.11.2014 г. – 10.04.2015 г. триото софиянци успели да пробутат позната схема с пострадалия близък на общо шестима ужилени.

Така възрастна жена от Перник получила обаждане от „доктор“ от „Пирогов“, който съобщил, че „синът й е със счупен крак, много е зле и е на лечение, за което тя трябва да събере пари“. Притеснената майка предала сумата от 540 лв. на „санитар от болницата“. Другата пострадала била подхлъзната по телефона от жена, представила се за дъщеря й. Тя твърдяла, че е „със счупен крак и има нужда помощ“. За „спешната операция“ майката дала 2 000 лв.

По подобен начин била измамена и друга жена, когато на телефона й се обадил женски глас и пищейки помолил за помощ. След това разговорът продължил с „доктор Петров“, който поискал пари за „спешна операция“. Убедена, че плаща за лечение на дъщеря си, жената дала сумата от 10 000 лв. на подсъдимия Петров, който дошъл в апартамента й. За по-голяма убедителност пострадалата била накарана да диктува серийните номера на банкнотите и да подпише две еднообразни разписки за предадената сума.

„Счупване на крайник на четири места“ и спешна необходимост да се платят 20 000 лв. „за да не бъде отрязан кракът“, фрактури и риск от ампутиране – това са диагнозите, с които измамниците шокират хората, карайки ги дадат последните си спестявания.