Кюстендилката Петра Стаматова долетя от Америка за 85-ия рожден ден на майка си Йорданка Гракалска, подари й златна гривна и дизайнерска рокля

Рожденичката баба Данче щастлива в компанията на близките си, тортата държи дъщерята Петра

85-годишната баба Йорданка Гракалска от кюстендилското село Багренци отпразнува рожден ден, заобиколена от голямото си семейство.

На преден план – баба Данче с дъщерята Марияна, зад тях наредени: от ляво зетят Петър, внучката Деси и дъщерята Петранка

Най-голямата радост за нея стана дъщеря й Петранка Стаматова, която долетя от Америка и й подари златна гривна. Тя е и най-голямата в семейството от три деца на баба Данче. Петранка, преименувала се на Петра, тъй като американците трудно произнасяли името й, е брокер на недвижими имоти. Тя и съпругът й Петър са в САЩ вече 20 години, след като заминаха с изтеглени от лотарията зелени карти. С тях беше и дъщеря им Деси, студентка втори курс в университет в Калифорния. Красавицата, която е с внушителен манекенски ръст 1,92 см, учи за инженер и така ще продължи специалността на баща си. Единствено от състава липсваше по-големият син Димитър, който от миналата година вече е семеен. Съпругата му Киндзи е очен лекар.

За баба Данче се грижи синът Димитър, на сн. вляво

Техният подарък към рожденичката, освен масивна златна гривна, бе и красива синя рокля от дизайнерска къща. Беседката в двора на кюстендилското село Багренци едва събра всичките роднини, дошли да поздравят рожденичката. Не мина и без празничната торта. На партито дойде и по-малката дъщеря Мариана, която вече е баба. Наскоро дъщеря й Мария роди момченце Тео в Перник. За баба Данче, чийто живот преминал основно в някогашното ТКЗС и работа на полето, сега се грижи най-малкото от трите й деца – синът Димитър.