Депутат пътува от старата столица до София с… трабант

Милен Михов пътува от старата столица до София с трабант
  • Велислава Кръстева от ДПС ползва метрото, а депутатът от БСП Явор Божанов се придвижва с велосипед до сградата на НС

 

Как ходят на работа народните представители – със служебен или с градски транспорт?

Още от предишния си депутатски мандат доцент Милен Михов пътува от старата столица до София с трабант. Близо 30-годишен, но не се дава лесно на по-бързите автомобили, съобщава Нова тв. Редовно го паркира на паркинга на Народното събрание. Редом с колите на още 199 народни представители – или поне толкова са издадените пропуски, по данни на главния секретар. Секретарят обаче не знае кой с какво ходи на работа.

За служебните автомобили са назначени 83-ма шофьори. Те се използват по предварителна заявка и досега в 44-тото Народно събрание 80 депутати са поръчвали от служебните возила. Две дузини народни представители споделят служебните маршрутки. Хем да не задръстват движението, хем въздуха да пазят.

От всички парламентарни групи има членове, които пък предпочитат метрото. И го ползват, по техни думи, редовно. Мотото да не задръстват движението и атмосферата явно е общо, без оглед на партийна принадлежност. От всички парламентарни групи има депутати, които използват удобството на столичното метро. Една от тях е Велислава Кръстева от ДПС Депутатът от БСП Явор Божанов пък ползва велосипед за придвижване до сградата на НС.