Децата на “Левски” спечелиха първото издание на футболния турнир Cherry cup под Хисарлъка

Победителите, децата на "Левски"

 

  • Екзекуторът на “петлите” Емил Костадинов уважи и награди младите таланти на надпреварата, над 200 души аплодираха футболните надежди на “Левски”, ЦСКА, “Марек” и “Велбъжд”

Първото издание на футболния турнир Cherry cup в Кюстендил за деца, родени 2005 година, бе спечелено от отбора на „Левски”.

Отборът на “Велбъжд”

Купата връчи членът на Изпълкома на БФС, отговарящ за детско-юношеския футбол – Емил Костадинов. Младите сини таланти бяха категорично най-добрият тим на надпреварата под Хисарлъка и заслужено триумфираха като победители. На финала те победиха домакините от „Велбъжд” с 6:1.

Малките футболисти на “Марек” (Дупница)

Турнирът бе открит от кмета на община Кюстендил Петър Паунов и председателя на Областния съвет на БФС – Кюстендил, Евгени Йорданов. Гости бяха областният управител на област Кюстендил Виктор Янев и зам.-директорът на ОП „Управление на общинските имоти” Васил Гиков. Над 200 души, сред които много родители от София, гледаха срещите на стадион „Осогово”.

Тимът на ЦСКА

„Ние живеем само за децата. Много се радвам, че Евгени Йорданов направи този турнир по много стойностен начин, с много добра организация. Партньорите ни от БФС, гостите, които се очакват, виждате настроението, което е тук, все позитивни неща и ние няма как да не го подкрепяме”, коментира кметът Петър Паунов.

Евгени Йорданов, Петър Паунов, Виктор Янев и Васил Гиков (от ляво надясно)

Първи на зеления терен излязоха отборите на „Велбъжд” и ЦСКА, като кюстендилци победиха с категоричното 7:2. Червеният отбор бе съставен от деца, родени 2006 и 2007 година. „Левски” спечели втория полуфинал срещу „Марек” с 4:1.

Изключително оспорван бе малкият финал, за 3-4-то място, в който възпитаниците на Янек Кючуков надделяха с 3:2 над ЦСКА.

Наградата за голмайстор на турнира получи Роберто Каралеов от „Велбъжд”. Тя му бе връчена от един от екзекутора на “петлите” – Емил Костадинов. Приза за най-добър вратар спечели Радослав Рашков от „Левски”.

Роберто Каралеов с екзекутора на “петлите” Емил Костадинов

Членът на ръководството на БФС Емил Костадинов връчи и купите от турнира Cherry cup – Кюстендил на 4-те отбора участници. Той декларира подкрепата си за развитието на футболните таланти и провеждането на турнира в Кюстендил, който да стане традиционен и с по-голям брой участници.

Cherry cup – Кюстендил е част от общинския спортен календар и се организира по инициатива на Евгени Йорданов, председател на БФС – Кюстендил.

Треньорите на „Левски”- Петър Карачоров, ЦСКА – Явор Божинов, Марек” – Янек Кючуков и „Велбъжд” – Красимир Петков и Кирил Мицов, изразиха задоволството си от турнира, от неговата организация и от безспорната му полза за децата, които за първи път играха на голям терен, във формат Футбол 11, като подготовка за първенството, което ги очаква през новия сезон 2017/ 2018 г.