13-годишно момче загина при кървава катастрофа край Санданско, майка му е откарана в „Пирогов” със счупени шийни прешлени

 

13-годишно момче загина при кървава катастрофа на главен път Е-79 между Струмяни и с. Градешница. Майка му е транспортирана за „Пирогов”. Инцидентът станал, след като две коли се ударили челно. В единия автомобил пътувало семейство от Сърбия, а в другия – софиянци, които се връщали от почивка. Момчето, пътуващо в сръбската кола, издъхнало в спешното отделение на благоевградската болница. На място пристигнали три линейки, ранените са извозени към Благоевград и Сандански.
Майка му е с тежки травми – счупени шийни прешлени и лицево-челюстни травми, заради което бе транспортирана в столичната клиника. Останалите пострадали са настанени в отделението по хирургия на благоевградската болница.

Общо 7 души пострадаха. Две жени, двамата шофьори и три деца, едно от които почина по-късно в спешното отделение на благоевградската болница въпреки опитите на лекарите да го върнат към живота. 10-годишно дете е в стабилно състояние, но за съжаление брат му не успя да се пребори за живота си. Той е приет в изключително тежко състояние – в кома с показатели, несъвместими с живота.

Видео гледайте тук