70-годишен велосипедист със счупен таз и в кома след удар с ауди в Самоков, очевидци: Пътят беше оплискан с кръв, дядото излезе внезапно, насмете движението

 

Ауди блъсна велосипедист в Самоков в неделя около 10 часа на улица „Търговска“, водеща към Голямата чешма, сигнализираха читатели на „Вяра“, като изпратиха и снимков материал. Според очевидци велосипедистът е изскочил внезапно, като стрела от страничен път на главното шосе, без да спре и да се огледа. Колата, движеща се в посока центъра на Самоков, го блъснала и велосипедистът пострадал тежко. Излизането на уличното платно на колелото предизвикало хаос в двжението. Още две коли едва спрели в близост до инцидента, твърдят очевидци. По първоначални данни на полицаите велосипедистът е виновен, изскочил е на главен път и е отнел предимство на всички МПС-та, движещи по главния път. „Велосипедистите също трябва да знаят правилата и задълженията на пътя. Такива неразумни велосипедисти, които не спазват правилата, излагат невинни шофьори на опасност”, коментират шофьори. „На човека с колелото течеше отвсякъде кръв, беше ужасно. Казаха ми, че шофьорът на колата е карал много бързо. Това се доказва и от спирачния път, вижте колко е дълъг“ – сподели пред в. “Вяра“ продавачка от Самоков.

От КАТ бяха отцепили участъка, като се води разследване висока ли е била скоростта на колата и доколко е било възможно да се предотврати ударът във велосипедиста. Според неофициални източници шофьорът на МПС-то е на около 30 години, а велосипедистът – на 70 г., и двамата са от Самоков. Вследствие на удара велосипедистът е в кома с черепно-мозъчна травма и счупен таз. Веднага му е оказана лекарска помощ в София. Водачът на МПС-то имал спокоен вид, когато дал показания пред криминалистите по случая – коментират хора, преминавали случайно покрай инцидента. До редакционното приключване на броя нямаше официална информация от МВР.