Перник почете 10 г. от смъртта на Александра Ненова, София Русева и Светослав Йонев, пияната шофьорка Живка буквално ги обезглави с голфа си

Пияната шофьорка Живка Илиева по време на процеса

 

Перничани почетоха паметта на трима млади перничани, загинали преди 10 г., след като пияна шофьорка ги уби на вътрешноградската магистрала. Съдът даде на Живка Илиева 12 години затвор.

Грагедията се разигра на 18 юни 2007 г., когато в района на бензиностанция 35-годишната тогава Илиева шофира с над 120 км/ч. лекия си автомобил “Фолксваген Голф”, губи контрол над управлението му, колата прелита през мантинелата и се врязва в идващата насреща кола, в която пътуват четирима младежи.

Покривът на ударения автомобил бе отрязан, а 19-годишните Александра Ненова и София Русева и 23-годишният Светослав Йонев са буквално обезглавени. От ужасната смърт като по чудо се спаси само един младеж – Марио Милчев, който успял да се наведе в момента на сблъсъка.

Установено бе, че Илиева е карала с два и половина промила алкохол в кръвта. Тогава нейни познати казаха, че тя е седнала зад волана, след като изпила 750 мл твърд алкохол.

Пияната шофьорка возела и 16-годишния си син Радостин, който бе със счупена ръка. Самата Живка остана невредима.

Родителите на загиналите младежи не поискаха кръвнина. Присъдата бе потвърдена и перничанката бе приведена да излежи наказанието си в Сливенския затвор.

На лобното място на Светослав, Александра и София пък бе вдигнат паметник, който почти винаги е отрупан с цветя.

В полицейския бюлетин обаче всеки ден има записан поне един случай на шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол. Последният е от петък, когато безумец подкарал колата си с 3,74 промила. Само реакцията на съвестни граждани, алармирали органите на реда за случващото се, и бързото задържане на наглеца може би са предотвратили нова трагедия на пътя.