Театралите от Симитли играха „Аладин и вълшебната лампа“ на петото юбилейно издание на театрално-танцовия фестивал „Талантино“

 

За пета поредна година бе поставено началото на един от най-обичаните театрални фестивали – „Талантино”, който представя школи от цялата страна именно в Благоевград. В лицето на жури и в тазгодишното издание участниците ще виждат актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев. Първото представление на фестивала беше от арт асоциация „Водолей“ от град София с ,,Ние врабчетата“ по Йордан Радичков. В първия ден на фестивала „Талантино“ пред благоевградската публика бяха изиграни още „Бяла приказка“ по Валери Петров и „Антигона“ по Софокъл. С „Кавказкият тебеширен кръг“ по Брехт на  арт асоциация  ,,Водолей“ се закри първият театрално-танцов фестивален ден.

„Талантино“ продължава и днес с театрална школа към ЦЛТРДБ-Благоевград от 12,00 часа. Представен бе „Аладин и вълшебната лампа“  на театрална школа към НЧ „Св. Климен Охридски“ от град Симитли. Във втория ден децата таланти ще ни покажат и постановката „Ботушките на Дядо Коледа“, представена от МТШ „Зад кулисите“ – гр. София. Те ще стартират в 18,00 часа, а в 19,30 часа младежки театър „Приятели“ към Младежки дом-гр.Пазарджик ще се въплътят в „Мечка“ от А. П. Чехов.

Подготвената програма е богата и обещава добри емоции. Децата артисти ще показват своя талант и професионализъм в различни сцени, произведения и жанрове. Фестивалът продължава до 24 юни (събота).