Министър Кралев откри международен семинар за съдии по лека атлетика в Самоков

Участниците във форума с интерес слушаха указанията на проф. Апостол Славчев.

 

 

“Арена Самоков” е домакин на международен семинар за съдии по лека атлетика. Форумът, открит от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, се организира от Асоциацията на балканските атлетически федерации, чийто президент е Добромир Карамаринов, със съдействието на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) и Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ).

Красен Кралев

“България разполага с отличен съдийски екип, който под ръководството на проф. Апостол Славчев доказа своя професионализъм по време на множеството престижни състезания, които се проведоха у нас през последните години. Страната ни е с много добри позиции в международната атлетика и заслужено получи доверието да организира това събитие, в което участват 40 съдии от 14 държави”, отбеляза министър Кралев.

Той подчерта още, че Самоков винаги е бил гостоприемен домакин на атлетически прояви, като напомни, че в рилския град са се провели европейско първенство по кроскънтри (декември 2014 г.), семинар на тема “Детска атлетика” на ИААФ (октомври 2013 г.), европейско първенство по планинско бягане (юни 2013 г.), а местният клуб “Рилски атлет” ежегодно провежда силни състезания.

Семинарът в “Арена Самоков” се води от ръководителя на съдийската колегия на БФЛА проф. Апостол Славчев и от Надя-Бут Хосайн от Беларус. Участниците в него ще положат изпит, след който ще вземат международна квалификация на съдии първа степен.