Състезателките на “Рилски спортист” Росица Мирчева и Моника-Лъки Радойкова с повиквателни за националния за девойки

Самоковската школа продължава да бълва талантливи състезателки.

 

 

БК “Рилски спортист” има повод да се гордее с нови две националки. Става въпрос за Моника-Лъки Радойкова и Росица Мирчева, които бяха повикани в държавната гарнитура за девойки от наставничката Таня Гатева.

Дуото бе основна част от селекцията на старшията Борислав Трифонов, завършила на втора позиция в “А” група и на четвърто място в надпреварата за Купата на БФБ през последния сезон.

Радойкова и Мирчева ще си партнират в националния отбор с 6 състезателки на “Славия”, по 2 от “Черно море” и “Балкан” и по една от “Асеновец”, “Миньор”, “Монтана”, италианските “Витербо” и “Мерчеде Алгеро” и испанския “Мелия” (Аликанте). Таня Гатева вече събра група от 18 баскетболистки на 2-седмичен лагер в Перущица, като част от подготовката на тима за еврофиналите в Дъблин през август.

“Трикольорките” ще изиграят в планинското градче и две приятелски срещи срещу Румъния. През юли пък националките ще се преместят за 20 дни във Вършец, като в този период са предвидени по два спаринга с Македония и Украйна в Монтана. В края на юли България ще се включи в тристранен турнир с участието на Македония и Израел в Скопие.

Съперници на нашите момичета в група “А” на Евро 2017 в Ирландия ще бъдат тимовете на Португалия, Финландия, Полша, Люксембург и Естония.