Малки и големи посрещат Еньовден на Вълчова тумба в Делчево, в центъра на селото Лео Бианки готви специалитети, подправени с билки

 

Еньовата буля и певицата Дара са част от организирания от община Гоце Делчев летен фестивал „Еньовденски тайнства“

 

Китното село Делчево става сцена за еньовденски тайнства, които са част от традиционния фестивал, посветен на един от най-магичните празници през лятото – Еньовден. Тази вечер малки и големи ще могат да се включат в приключенска разходка по пътеките около селото за бране на билки и цветя. Младите момичета ще могат да участват в ритуала мълчана вода в местността Вълчова тумба.

На Еньовден в 05.00 часа всички ще посрещнат слънцето и ще берат най-лековитите билки на Вълчова тумба.

Точно в 9.30 часа врати отваря ателие „Изработване на еньовски венци”. И тази година еньовата буля ще отправи своята благословия, а всички, които желаят, ще могат да се проврат през еньовския венец за здраве и късмет. Ще предават и интересни рецепти за вкусни ястия, приготвени от учениците от ПГ по МСС „Пейо Яворов“.

Специален гост ще бъде топготвачът Лео Бианки. Той ще сготви на мегдана в селото вкусни италиански специалитети, подправени с български билки.

Вечерта за всички любители на съвременната българска музика е специалното участие на певицата ДАРА. Концертът на популярната певица започва в 19.00 часа и ще бъде на площада в село Делчево.

И тази година летният фестивал „Еньовденски тайнства“, организиран от община Гоце Делчев, се радва на голям интерес. Специално за събитието в живописното село Делчево се очакват много гости от страната и чужбина.