Огнен ад! Изоставеният почивен дом на софийската мелница в Паничище изгоря до основи, туристи: Може би са виновни самонастанили се руснаци, обаждахме се на 112 няколко пъти, но никой не отговори 

  • Постройката е най-старата станция в курорта, издирват собствениците

Почивният дом на софийската мелница „Никола Вапцаров” в Паничище изгоря до основи снощи. Това е най-старата хижа в курорта – построена през 1960 г. Това съобщи бТВ, като се позовава на свой зрител. Няма информация за причината за пламъците, унищожил и покрива на сградата. Хижата е затворена от години, а вчера в гасенето й са се включили и туристи.

Първата реакция на очевидци била да се обадят на тел. 112. „При опит да се свържем от различни номера с тел. 112 никой не отговори.

Впоследствие дойде един мъж, който е полицай, и каза – не се притеснявайте, аз съм от полицията, сега ще се обадя. И той започна да върти, но и той не успя да се свърже”, разказаха очевидци.

След обаждане до общината в Сапарева баня е изпратен екип на пожарната, а дотогава помагали свидетелите. След пожара всичко е унищожено. Базата е необитаема, била е препродавана няколко пъти. Разследващите търсят последния собственик. В Паничище подозират, че група руски туристи, които разпитвали за цените в района, но не отседнали никъде, може би са се настанили в изоставената сграда и е възникнал инцидент.