Изградиха автоматизирана поливна система за 16 697 лв. на стадиона в Ихтиман, зам.кметът инж. Тони Кацаров: Подготвяме проект за обновяване на пистата и трибуните

Автоматизирана поливна система бе изградена за близо месец на стадион „Ботев” в града със средства от местни приходи на Община Ихтиман. Обектът е включен в списъка на капиталовите разходи за 2017 г., гласуван от Общинския съвет. 

Направена е сонда на 50 м дълбочина, която пълни резервоар с обем 10 куб. м и чрез хидрофорна помпа водата достига до системата. Включването и изключването на поливната система става чрез настройки, като могат да бъдат зададени чрез програматор с осем станции плюс допълнителни настройки като дата, час и продължителност на работа. Включен е и програматор за дъжд, който отчита валежи от 3,2 мм до 20 мм. Теренът се напоява чрез монтираните над 50 роторни разпръсквачки, съобщиха от администрацията на кмета Калоян Илиев.
Изграждането на автоматизираната подземна система и хидрофорната система на стадион „Ботев” е на стойност 16 697 лв. с ДДС, а крайният срок за изпълнение по договор е 30 юни 2017 г.
Община Ихтиман подготвя проект, който през декември 2017 г.ще бъде подаден във фонд „Земеделие” и предвижда дейности по подобряване на околното пространство, пистата и трибуните на стадион „Ботев” – информира още инж. Тони Кацаров, зам.-кмет на общината.