21-годишният Станислав шофира дрогиран в Перник

 

21-годишен е заловен да шофира автомобил след употреба на наркотични вещества. Вчера около обяд служители от Второ районно управление забелязали неадекватно поведение на водач на лек автомобил „Мазда“. При направената проверка било установено, че 21-годишният Станислав Е. е употребил наркотични вещества. Само преди ден същият беше задържан за притежаване на марихуана, уточниха от полицията. Наложена му е полицейска мярка за срок от 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

С 2,03 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си 34-годишният брезничанин Димитър С. Мъжът управлявал „Ауди“ и бил проверен на ул. „Иглика“ в града. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Друг пиян шофьор пък е предизвикал леко пътнотранспортно произшествие и е задържан в пернишкия  квартал „Църква“. Инцидентът е станал в първия работен ден от седмицата, около 18,30 часа на улица „Димитър Благоев“. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 43-годишния М.Т., ударил „Опел Астра“, шофиран от Чавдар Й. на 51 години. След сблъсъка М.Т. побягнал, но бил застигнат от потърпевшия. Пристигналите на място полицаи изпробвали беглеца с техническо средство и уредът показал цели 2,91 промила. Мъжът отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч. Любомира ПЕЛОВА