Зам.кметът Севделина Ковачева:  15 от детските градини в Преник ще имат сборни групи през юли, 11 дежурят през август

 

„Децата в детските градини на територията на община Перник ще могат да посещават дежурни групи през лятото. Те ще бъдат сформирани за месеците юли и август, а целта е да бъдат улеснени по този начин родителите, въпреки сезона на отпуските“, сподели заместник- кметът по култура и образование Севделина Ковачева.

15 от детските градини ще имат сборни групи през месец юли и 11- през август.Графикът е съобразен със степента на посещаемост през ваканционния сезон, в който по-малко деца ходят на градина и ясла, отделни детски заведения няма да работят.

„Заради ремонтни дейности през юли и август няма да работят детските градини с номера 5, 6, 8, както и тази в село Драгичево. В детските градини „Изворче“ и „Миньорче“ започва и основен ремонт по прилагане на мерки за енергийна ефективност по ОП „Региони в растеж“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В останалите ще се сформират групи, при условие обаче че се съберат и определен брой деца“, поясни Севделина Ковачева.

Тя увери, че нито едно дете няма да бъде върнато от детска градина през лятото и родителите могат да бъдат спокойни, че ще има кой да се грижи за тях.