Втората книга „Гергана срещу клана Маринови в Бобошево” също се радва на изключителен успех

Книгата на журналистката Лидия Павлова – „Те разбиха Братя Галеви” е по всички репове в Югозапада. Книгата разкрива задкулисието в политическия живот в региона, управляват от дупнишките Братя Галеви. Също така и в национален план, когато ключови играчи са личности като бившият вътрешен министър Румен Петков,  бившият шеф на НСБОП генерал Кирил Радев и поставя въпроса тези, които ги наследиха по-добри ли са от тях или много по-лоши.

Печатното издание включва в 424 страници материали за работата на дупнишкия Общински съвет и на кмета инж. Методи Чимев от есента на 2011-а до изборите. Какво се опита да направи и кой и какво му попречиха да постигне максималното за града и общината?”  Книгата включва изявленията и делата на 33-мата общински съветници в Дупница и има изключителна документална стойност. В нея ще намерите кой какво направи реално за общината, истината не е спестена на никого – включително и на отбора на Чимев. Сагата с общинския съвет, както и мястото и приноса на общинските съветници „за” или „против” развитието на Дупница, сред които Иван Ибришимов, Костадин Костадинов, Вергил Кацов и останалите, през 4-годишния период вече е на реповете, както и в книжарниците в  страната. Книгата може да си я закупите на цена от 17 лв.

Втората книга в 5000 тираж на гл. редактор на в. „Вяра” Лидия Павлова „Гергана срещу клана Маринови в Бобошево” също се радва на изключителен успех. В книга е описано всичко за далаверите на управляващите община Бобошево и за борбата на Гергана Виделова и ГЕРБ срещу тези порочни практики. Читателите ще се убедят, че българската поговорка „Куче влачи, диря няма” в пълна сила важи за община Бобошево, където се извършва мародерско разпарчетосване и пладнешки грабеж на общината от кмета Крум Маринов и неговите хора. В новото феодално владение на БСП, където властват икономически и политически интереси с нагласени конкурси и дискриминационни условия за търгове, липсва какъвто и да е контрол върху действията на кмета, от което следва и пълна девалвация на администрацията. Градоначалникът де факто управлява с три родственички, които са уредили себе си и останалата рода, и шурея си Даниел Джукев. Много са далаверите на червения кмет на Бобошево. Прокуратурата го разследва за престъпления по служба за разрушаване на действащ водопровод на „Напоителни системи”, откъдето са извадени около 100 циментови тръби, а кметът представил фактура, че същите били закупени и получил 5400 лв за тях. Нарушенията на Маринов следват едно след друго: отрязване на 200 тополи, за което начинание има образувано досъдебно производство; изваждане на тръби, отново на „Напоителни системи”, в с. Висока могила и полагането им като нова канализация; закупуване на 3000 м тръби за изграждане колектор в с. Усойка от фирма в селото. Кметът в случая обаче представя фактура, че са купени от Гърция, но разликата е 200 000 лв. по изчисления на полицаи от сектор БОП. С това далаверите на Маринов не свършват, а в тях са замесени както негови роднини, така и заместникът му по време на предизборната кампания Илиян Геров. Но Бобошево има своя алтернатива в лицето на Гергана Виделова – дългогодишна общинска съветничка, която дълго време води битки със сегашната власт.