Приятелят на Братя Галеви- Георги Стойнев заборча с 33 600 лв. наем към община Дупница, не плащал от 4 години за механа „Водопада”

Колегите плащат само за лятото, а аз трябва и през зимата, когато не работя, сопна се Стойнев и не може да си спомни къде му е бил ума, когато е подписвал документите и се е явявал на търг

Кой го е карал да подписва договор за 12 месеца, ще се намери наемател за цялата година, това е ресторант, отсече зам.кметът Красимир Георгиев

Ресторанта на Стойнев се пука по шевовете, но в касата на общината не влиза и стотинка.

 

Бившият полицай Георги Стойнев, който завъртя успешен ресторантьорски бизнес в Дупница, не внася в касата на общината нито стотинка наем за стопанисвания от него общински ресторант „Водопада” в парк „Рила”. Ченето, което било в един екип с Братя Галеви в полицията в Дупница преди 20 годи, не е плащал наем от 4 години, а получил златния обект от бандитите, когато поели командата на града като кметове и раздавали общинската баница на приятели и колеги . Месечната му вноска била от порядъка на 700 лв. Дължимата сума към касата на община Дупница е над 33 600 лв. без да се смятат лихвите.

Ангел Христов, Пламен Галев и ченгето Славчо Мутафчийски са работили заедно в РПУ- Дупница дълги години с Георги Стойнев.

Стойнев се е явил на конкурс и е спечелил процудерата по силата, на която целогодишно трябва да внася суми от по 700 лв. на месец. След процедурата обаче Стойнев отказал да внася пари. Усетил, че се е прецакал, защото научил, че наемателите на останалите заведения плащали наем само през лятото. „С персонала работя само през летните месеци, а през зимата удрям катинар.”- плаче Стойнев и настоява кметът Методи Чимев да му опрости дълга. „Кой го е карал да се явява на тръжна процедурата и да подписва договор за по 700 лв. на месец, никой не го е спрял, ресторанта може да работи и през зимата, ще се намери такъв кандидат сигурни сме, пита зам.-кметът Красимир Георгиев. От общинска администрация настояват Стойнев да погаси цялата дължима сума или да освободи заведението, ако не е съгласен с условията, които сам е подписал. „Всички останали заведения плащат само за летния сезон, а аз и за зимния”, сопна се Георги Стойнев. База за сравнение няма, останалите заведения са кафенета, а не ресторанти, статутът е различен- категорични са от Търговския отдел.

„Никой не го е карал на сила да подписва договора, да се явява на конкурс, длъжен е да си плаща”, категорични са от общинска администрация. Юристите на общината заявиха, че Георги Стойнев трябва да освободи заведението в най-кратки срокове, а общината да организира нова процедура за отдаване на ресторанта под наем. „Ако пожелае Стойнев може да се яви, никога няма да върнем, това е най-атрактивното заведение в парка”, е позицията на общината. Според наблюдатели и по-специално на общинската охрана в парка, ресторантът на Стойнев, е претъпкан, цените са високи, и само за броени дни той избивал годишния наем. Друг е въпросът дали клиентите на заведението получават касови бележки от сервитьорите. „Не винаги касови бележки”, категорични са от охраната на парка. Най- любопитното е, че Стойнев иска да продаде кръчмето на общината. „Нека ми даде Чимев 100 000 лв и да се махна, омръзна ми да се разправям,аз го построих със собствени средства на общински терен и сега вече болен легнах.”- вие Стойнев с надежда само да печели. Заведението е сковано от греди и дъски и не струва повече от 20 000 лв, но Стойнев държи на високата цена, когато става въпрос да взема пари.”, коментират общинари и му кроят капа.

Припомняме, че м.г. охранителят – озеленител и водач на рокерите „Неразделни братя” Димитър Недев  изключи уредбата на механата, защото не дава мира денонощно на хората и от съседните заведения, и на тези излезли на разходка сред природата. Носи се отвратителна чалга от мощни тон колони, която пили нервите не само на обслужващия персонал на парка, но и на жителите, излезли за глътка спокойствие. Стойнев го даде на прокуратурата, но обвинителната институция се произнесе в полза на Димитър Недев. Той пусна сигнал в общината, че Стойнев не спазва  и графика за влизане на коли в парка. По всяко време на денонощието прекосявал алеите, за да си зарежда ресторанта с хранителни продукти. „Все си намира причина – я нещо е развалено, и трябва да презарежда, а нещо друго и постоянно вратите на парка трябва да се отворени за неговите коли. Минах през полицията и прокуратурата и излязох чист, май той е за там. Не за мене има чадъри, а над него. Защото всички в парка си плащат и спазват графика, единствено той си дерибейства. Сега аз и всички останали в парка настояваме да се приложи цялата строгост на закона върху Стойнев.”, категоричен е Недев.