Дупнишкият депутат И. Константинов осигури 240 000 лв. допълнително по лимита на болницата, управителят доц. Недин: На Костадин Костадинов трябва да се забрани да говори за нея, той е в конфликт на интереси

 Ивайло Константинов

Нека назначат управител като един от предшествениците и да сбъднат желанието на Костадинов да ликвира общинската болницата, аз нямам желание да се явя на конкурса, каза още Недин

Доц. Димитър Недин

Месечният лимит на Общинската болница в Дупница бе увеличен с 20 000 лева. „Това стана факт след съдействие на дупнишкия депутат Ивайло Константинов. Помогна човека, има заслуга. В тежкото финансово положение, в което се намираме, това ще ни стабилизира значително. Още конкретно не знам за какво ще се разпределят средствата, но това е източник на доход и голяма помощ. Особено за юни месец, когато всички са в почивки и по-малко пациенти ни търсят – заработихме значително по-малка сума – 270 000 лв. Задълженията ни са доста”, обясни управителят доц. Димитър Недин. .

Костадин Костадинов

На практика, издействаните 20 000 лв. означавават, че годишно болницата ще разчита на допълнителни 240 000 лева от касата.

„Ще видим за напред как ще помагат двамата дупнишки депутати Ив. Константинов и Иван Ибришимов. За сега заслуга има Константинов и при това голяма. Дупутатите могат много да направят. Иначе отдавнашна мечта на общинския съветник и председател на Икономическата комисия в ОбС Костадин Костадинов е общинската болница да бъде доведена до ликвидация. Той прави такива изказвания, защото работи за конкурентна болница, та ме икономически директор. Според мен се получават конфликт на интереси и на Костадинов трябва да му бъде забранено да се изказва за общинската болница. Обмисляме да излезем с декларация общински съветници, които се намират в конфликт на интереси да не се изказват по нашите проблеми”, категоричен бе доц. Недин.  Управителят доц.д-р Димитър Недин уточни че броят на гражданските договори е 26, а не 70, като и този брой предстои да бъде корегиран. 13 са преназначените от граждански на трудов договор по изискване на закона, уточниха от болничното ръководство. Предвижда се още съкращения на немедицински персонал. “Някои трябва да се върнат от болничен и ще видиме как ще работим. Ще го уточним със завеждащите отделения. ”

На въпрос дали ще се кандидатира на конкурса за управител на болницата той заяви: „Хич не желая. Има натиск от колеги да се явя, но първо имам много адвинистративни задължения, след това влизам в операции и не мога да смогна. Нека назначат управител като някой от предшествениците, за да се сбъдне желанието на Костадинов”, каза още хирургът.