Архиерейският наместник отец Ангел Кочев отслужи водосвет за здраве за футболистите на „Беласица” в Петрич, моли се да влязат във втора лига, Кабранов пропусна старта заради лична работа във Великобритания

 

С водосвет за здраве, отслужен от  архиерейският наместник отец Ангел Кочев, стартира лятната подготовка на футболен клуб „Беласица” в Петрич. „Пожелавам много здраве и без травми по време на лятната подготовка и официалните срещи за първенството, пълен успех и завоюване на челното място в групата. Надявам се нещата около ползването на НСБ „Цар Самуил” да бъдат решени в полза на петричкия футбол, като и аз ще съдействам”, сподели отец Ангел Кочев. Отговорникът за спорта към община Петрич Георги Георгиев подчерта, че ще има финансова обезпеченост на клуба.

Новият старши треньор Иван Златински също пожела на своите възпитаници, много старание и раздаване на терена. На първото занимание дойдоха 12 футболисти, включително с младите таланти от ДЮШ Георги Спасов, Велик Чаров и Иван Марчев. Отсъстваха Валентин Костов, Красимир Шапкаров, Владимир Кабранов, Кристиян Стоилов, Благой Наков, Александър Митушев,  Любомир Граминов и Запро Динев. Граминов и Динев са на лагер със сборен отбор, изграден от футболисти без професионални договори. Костов отсъства с разрешение по лични дела. Кабранов се намира в момента в Англия по лична работа. Единствено засега не се знае защо отсъства Стоилов. Шапкаров е заявил, че ще отиде на гурбет в Англия и се отказва от футбола, но засега не е сигурно на 100%. Наков се очаква да започне индивидуална подготовка след извършена операция, а Митушев е на обстоен преглед при д-р Мазнейков в столицата , също след извършена операция на коляното.

„Надявам се в близките дни групата футболисти постепенно да се увеличава. Очаквам Александър Якимов да стартира лятната си подготовка с нас от четвъртък, дано и Антон Гущеров се разбере с ръководството на клуба и да се присъедини към колегите си. След като се съберат всички футболисти, на които смятам да разчитам през есенния дял от първенството, със сигурност ще има и лагер-сбор, което ще бъде уточнено с управителя на клуба Георги Петров. Радващото е, че при нас започна подготовка известния централен нападател Васил Тачев, който е бил и голмайстор на СИ група с отбора на „Черноморец” Балчик, за последно играл в „Оборище” Панагюрище, както и Любо Танев, който се прибра от Ботев Враца”, сподели Иван Златински.

Ташко СУЛЬОТОВ