Модният дует на сем. Радеви – как се съчетават президент и първа дама

 

 

 

Държавният ни глава Румен Радев и първата дама Десислава Радева се срещнаха с българската общност в Полша, където той благодари на хората, че продължават на полска земя да отстояват своята българска идентичност, дух и култура и да ги споделят с братския полски народ. “Вие сте живият мост между нашите два народа и лицето на България в Полша”, обърна се той към сънародните ни в чужбина. На снимките от събитието пък силно впечатление прави това, че семейство Радеви са съчетали и тоалетите си – дамата е избрала елегантна червена рокля, а държавният глава – стилен черен костюм с червена вратовръзка, пасваща дори по нюанс на роклята на съпругата му.

Дали обаче за първи път виждаме семейството в тази комбинация? Всъщност, точно със същата рокля, а вероятно и вратовръзка, президентът и първата дама се появиха и на прием по повод 24 май. Дори нежнорозовата чанта на Радева е същата, но пък колието се различава. С други модни решения президентското семейство привлича не по-малко интересът върху себе си, тъй като умело съчетава стилове, цветове и дори материи. За юбилея на Симеон Сакскуборгготски, когато той отбеляза своя 80-и рожден ден, двамата бяха избрали елегантния стил – той в черен класически костюм, тя – в стилен млечно бял гащеризон с интересен акцент от превързан плат на кръста, а аксесоарите им бяха подбрани умишлено в по-силни и натрапчиви цветове – тя с аленочервена чанта, а той – с вратовръзка в кралскосиньо.

Още преди това – на литургията за Великден и двамата бяха заложили на тоалети в тъмносиньо. Тогава Радев бе с бяла риза, черен костюм и вратовръзка от преплетени тъмносини и черни нишки, а съпругата му бе облечена в стилна черна рокля до коленете и млечнобяло късо сако. За аксесоари се спря на черни обувки на висок ток, черен клъч и перлена огърлица.